Klart: GuldhjÀltarna lÀmnar mÀstarklubben

Ny import klar – dĂ„ lĂ€mnar guldhjĂ€ltarna LuleĂ„ Basket

Bria Goss och Brooke McCarty-Williams.

Bria Goss och Brooke McCarty-Williams.

Foto: PÀr BÀckström/ Frilans

Basketbloggen2023-07-10 13:34

Lite i det tysta har mÀstarklubben gnetat pÄ och förlÀngt med flera nyckelspelare inför kommande sÀsong. Fanny Wadling stannar. Allis Nyström kör pÄ och Josefin Vesterberg fortsÀtter sin satsning.

Men under mÄndagen kom den första tunga nyrekryteringen och det handlar om USA-guarden Robbi Ryan, 26.

Ett spÀnnande nytillskott som lÀr innebÀra att guldhjÀlten Brooke McCarty-Williams era i LuleÄ Basket Àr över för den hÀr gÄngen.

”Det finns vĂ€l nĂ„gon promilles chans att Brooke kan bli aktuell igen men vi gĂ„r inte och vĂ€ntar pĂ„ henne. DĂ€remot Ă€r det helt klart att Bria Goss och Mehryn Kraker inte kommer tillbaka – bĂ„da tvĂ„ har klart med nya klubbar”, sĂ€ger LuleĂ„s trĂ€nare Robin Sandberg.

Hur som helst: Nya Ryan ser hur som helst intressant ut. Basketutbildad pÄ college i Arizona, stabila 23 poÀng pÄ Island sin första proffssÀsong för att sedan flytta till Australien dÀr Ryan just nu spelar i en sommarliga och snittar 20 poÀng, 4 assist och 39 procent frÄn trepoÀngslinjen. Hon har ocksÄ gjort en sÀsong i landets högstaliga WNBL och laget Perth Lynx.

Robin Sandberg igen:

”Robbi liknar Maggie Lucas i spelstilen. Mer stark Ă€n snabb. Hon kan spela pĂ„ bĂ„da guardpositionerna och kommer med stor sannolikhet vara mer av en scorer hos oss”.

LuleÄ Basket saknar fortfarande en pÄskrift av stjÀrnan Ellen Nyström och ytterligare en importspelare.

”Vi letar efter en import till men Ă€r inte nĂ€ra nĂ„gon i dagslĂ€get. Det kan handla om en spelare pĂ„ position ett, tvĂ„ eller tre. Vi fĂ„r var vi landar”, sĂ€ger Sandberg.