Han driver företagen tillsammans med Mattias Nilsson. Båda har arbetat som resemontörer till stor del riktat mot gruvindustrin. För knappt sex år sedan valde Michael Lyckhagen att säga upp sig och starta eget.

Efter något år fick Michael Lyckhagen sällskap av Mattias Nilsson som delägare.

– Det underlättar mycket om man är två, för att driva företag ensam är tufft. Nu har vi båda någon att bolla ideér med. Vi vill båda att vårt företag ska växa mer och öka omsättningen, säger Lyckhagen.

Artikelbild

| Dick Kenning reparerar en grävskopa. " Jag pendlar från Kalix och trivs med jobbet."

Sedan 2013 har också omsättningen mer än femfaldigats och låg på 27 miljoner förra året för Bodenföretaget.

För tre år sedan lämnade bolaget Luleå eftersom man hittat en perfekt industrilokal på Hantverksgatan i Boden.

– Vi fick en fast punkt och kunde erbjuda ett bredare utbud av tjänster. Att vara i Boden blev billigare för företaget, men framför allt blev det lättare att växa i en ändamålsenlig lokal.

I LN Industrimontages lokaler finns en maskinhall och svetshall, ett fikarum och kontor.

Artikelbild

| Mattias Nilsson säger att förtaget tillverkar krossutrustning eller utrustning till filteranläggningar . " I dag har vi 45 anställda som jobbar åt oss."

–  Vi jobbar både här i våra hallar men även på plats hos företagen.

I dag arbetar LN Industrimontage med underhålls- och specialarbeten men även viss nyproduktion. Jobben görs åt de stora basnäringarna som gruva, skog och pappersindustri men även Bodens värmeverk är en stor kund.

Artikelbild

| Michael Lyckhagen är nöjd över köpet av Piteåföretaget Härdteknik. " Vi hoppas få nytta av hur företaget tänkt med sin organisation och hur de effektiviserat sin verksamhet."

Just nu står en filtertrumma modell större i svetshallen som ska åtgärdas innan den ska tillbaka till Malmfälten.

– Vi tillverkar också själva krossutrustning eller utrustning till filteranläggningar”‚ säger Mattias Nilsson, delägare och ansvarig för bolagets verksamhet i Kiruna och Gällivare.

I Boden finns 20 anställda, men under våren har företaget växt ytterligare.I april tog även Bodenföretaget över Härdteknik som finns på industriområdet i Öjebyn med ett 15 anställda.

– I dag har vi 45 anställda i båda företagen som drivs separat, säger Mattias Nilsson.

Härdteknik vars företagslokal finns i Öjebyn är ungefär lika stort som LN industrimontage omsättningsmässigt.

– Företaget har stora maskiner för att ta in större stycken. Vi tänkte själva först vidareutveckla vår verksamhet till att kunna göra mer svarvning, fräsning och maskinbearbetning, säger Nilsson.

Men LN Industrimontage valde istället att köpa Piteåbolaget och även behålla verksamheten på samma ställe.

– Det fanns ingen anledning att flytta över den. Det blir bara besvärligt och dyrt, säger Michael Lyckhagen.

Han är VD i företaget men den förra ägaren jobbar kvar som konsult och ska fortsätta med det.

– Köpet handlar inte bara om ökad omsättning utan vi kan nu erbjuda våra kunder ett bredare kunderbjudande.

LN Industrimontage har vuxit snabbt och ägarna tror att de har mycket att lära av ett ”äldre” företag som Härdteknik i Piteå.

– Vi hoppas få nytta av hur företaget tänkt vad gäller sin organisation och hur de effektiviserat sin verksamhet, säger Mattias Nilsson.

LN Industrimontage mål är nämligen att bli störst i Norrbotten och Västerbotten och i framtiden kunna omsätta 200 miljoner.

– Det enda problemet för oss att nå dit är att våra kunder finns i en extrem konkurrensutsatt bransch. Går det inte bra för basnäringen så har vi inte heller jobb, säger Mattias Nilsson.