Artisten Robert Hurula, från Luleå, släpper sitt tredje soloalbum i februari nästa år. Albumet har fått namnet "Klass" och på omslaget syns en ung Robert Hurula under skolåren i Luleå.

"Jag ser den som en samling berättelser och melodier som jag tror är det närmaste jag hittills kommit mig själv i ljudform", skriver han på sociala medier och lovar att berätta mer om omslagsbilden vid ett senare tillfälle.

Efter att ha spelat med punkbanden The Vicious och Masshysteri etablerade sig Hurula snabbt som en av landets främsta soloartister i och med albumen ”Vi är människorna våra föräldrar varnade oss för” och "Vapen till dom hopplösa". I januari släppte Hurula EP:n "Oss är allt" och nästa släpp sker redan den 14 december då två låtar offentliggörs samtidigt.

Artikelbild

Skivomslag till Hurulas kommande musik.

"Av nån anledning så har tydligen en av låtarna redan läckt ut och sedan försvunnit igen så den 14:e december släpper jag istället två låtar som heter `Självmedicinering´ och `Inte min son´. Så tar vi det därifrån", skriver artisten.

Den 8 november släppte Hurula konstboken "Första kretsen", där hans bildkonst för första gången visades upp i bokform. Hans konst kan för tillfället beskådas i Stockholm och under december i Göteborg.

"Medan andra sover sitter jag vaken och målar. Jag har egentligen aldrig vetat varför. Men jag vet att det tidigt har varit ett redskap för att fly bort från en tillvaro jag inte trivts i. Det kreativa är något slags efterskalv av min uppväxt. Så länge jag kan minnas har jag ritat och målat. Jag har aldrig tänkt att jag ska bli en konstnär eller nåt sånt, det har bara fortsatt på ungefär samma sätt i hela mitt liv", beskrev han sitt skapande inför boksläppet.