Arbetet med "Nightmare king", som släpps på fredag, påbörjades för två år sedan och redan då lades ribban högt. För högt för vissa. Av originaluppsättningen finns bara gitarristen Tian Mammola kvar.

– Eftersom det är ett ganska stort projekt har det varit svårt att hitta folk som är beredda att engagera sig och lägga tiden som krävs för det här, säger sångaren Markus Kristofferson.

Legendariska Jakob Herrman engagerades och albumet spelades in under fem veckor i hans Top floor studio.

Artikelbild

| Satsning. Offensive Ground har lagt ner två år på albumet och använt sig av Jakob Herrmans hjälp.

Det låter som att det kostat en del?

– Vi har allihop satsat en viss andel pengar för den här skivan, vi hade bestämt oss för att vi ville göra ett riktigt bra album och vill verkligen få det bästa vi kan få av det, säger Kristofferson.

Det ekonomiska lasset gjorde att det blev svårt att hitta nya medlemmar, det säger också en del om vilken nivå Offensive Ground vill ligga på.

– Det är allas vår dröm att kunna satsa hundra procent och köra stenhårt för att få det att gå ihop. Det är ingen hobby längre, vi satsar verkligen på att ta nästa steg och börja leva på musiken helt enkelt, säger Markus Kristofferson.

Artikelbild

Hur finansierade ni skivan?

– Vi har fått ta lån, alla får lägga sin del. Vi har sålt merchandise och söker sponsorer överallt, vi har också fått hjälp av BD Pop.

Artikelbild

– Det är inte alltid så lätt, men vi har hyfsade kontakter sedan tidigare och vi har försökt att använda oss av dem så mycket som möjligt. Sedan får man planera efter de förutsättningar man har.

På tal om att gå in helhjärtat ... Kommande videon till singeln "Salvage Dum" spelades in under en hel natt i Sandträsk sanatorium.

Artikelbild

– Det var jobbigt men jag ångrar inte att vi gjorde det, jag tror att det kommer bli en bra video och det är inte många som får vara med om det där.

Det sägs att det spökar där?

– Jag tror inte på spöken men det kom vissa ljud från sanatoriet som vi inte riktigt kunde förklara var de kom ifrån. Bara att vara på ett sådant ställe, veta vad det har använts till och hur många som dött där skapar en viss atmosfär.

Det kanske dyker upp något oväntat på skärmen när ni klippt klart?

– Skulle det göra det hade jag blivit ganska glad (skratt). Det hade varit ashäftigt.

Efter skivsläppet på fredag väntar troligtvis turnerande utomlands, även om Markus Kristofferson är försiktig med att uttala sig.

– Det enda jag kan säga är att vi har turnéer på g, men jag kan inte säga när eller var. Vi har stora planer i alla fall.

Så klart.