Insändare Den 6 april läser jag intervjun i NSD med Karl Petersén och jag tänker ”äntligen”. Äntligen en modig socialdemokrat som vågar och öppet kritiserar de makthungriga partikamraterna i stadshuset. Karl Petersén säger i artikeln att ”dialogen med medborgarna finns inte”. Nej, det är helt korrekt. När det ska kommuniceras från ledningen skickas antingen kommunchefen (!) eller andra vice ordförande fram. Var är kommunalrådet?

Karl Petersén talar även om ideologi, ”förhandla inte med M i frågan om att avgiftsbelägga Kulturskolan”. En helt korrekt ståndpunkt. Min fråga är var är alla socialdemokrater med arbetarideologi, var är era åsikter kring Kulturskolan, ska skolan avgiftsbeläggas?

Det kokar i leden säger Karl Petersén, men var är dom leden, varför ser jag bara någon enstaka protest på gator och torg och inte fler insändare, kraftfullare demonstrationer och krav på att kommunalrådet Nordström kommer ut och förklarar sig? Och alla ni moderater i Luleå. Varför protesterar ni inte öppet mot koalitionen med socialdemokraterna. Är det makt till varje pris så till den milda grad att ni kompromissar bort er ideologi och de andra borgliga partierna?

Till sist kommenterar Karl Petersén ekonomin i Luleå. ” Jag är bekymrad över det uppkomna ekonomiska läget, med sparbeting motsvarande närmare 400 miljoner kronor”. Karl Peterséns resonemang är trovärdigt och fullt acceptabelt när han säger att Luleås situation är utmärkt god, det råder ingen katastrof. Luleå ska inte ha någon krisstämpel. Vad är skälet att nuvarande ledning trummar ut motsatsen, ska det sparas pengar i skolorna och omsorgen för att finansiera fler och dyrare resor för Luleås maktelit till Austin?

Bra rutet Karl Petersén, du är saknad i Luleås lokalpolitik.