Säkrar 2,8 miljarder till bygget av stålverket

H2 Green Steel har säkrat totalt 2,8 miljarder kronor i Serie B-finansiering. Den slutliga investeringsrundan ger 750 miljoner kronor i nytt tillskott från investerare som Hitachi Energy, Kobe Steel och Kinnevik.

Boden DRI tower vision.

Boden DRI tower vision.

Foto: H2GS/SandellSandberg

Boden2022-10-19 09:11

Investeringsrundan som leddes av AMF, GIC och Schaeffler, tillsammans med den tidigare investeraren Altor, har nått 2,8 miljarder kronor i slutrundan. Utöver Hitachi Energys och Kobe Steels tidigare tillkännagivna investeringar, tillför slutrundan de nya investerarna Kinnevik och en klimatfokuserad institutionell investeringsfond.

Intäkterna från Serie B-finansieringen kommer framför allt gå till utvecklingen av det gröna stålverket i Boden.

– Vi är stolta över partnerskapen med ledande globala institutioner, investerare och industriföretag, säger Henrik Henriksson, vd för H2 Green Steel och fortsätter:

– Våra investerare är ledande inom sina respektive områden och i framkant för att möjliggöra de förändringar som krävs för att möta klimatmålen. Denna investeringsrunda är ett verkligt styrkebesked för vår affär – att hållbarhet och lönsamhet går hand i hand.

H2 Green Steel avslutade Serie A-rundan med 946 miljoner kronor i maj 2021 och tillkännagav den första stängningen av Serie B-rundan på drygt 2 miljarder kronor i augusti 2022.

– Vi är spända på att vara en del i denna resa, säger Georgi Ganev, vd för Kinnevik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!