Efter artikeln - Jokkmokkshus ändrar policyn

Jokkmokkshus har inte tillåtit uthyrning under marknaden. Efter att Norrbottens media uppmärksammat förbudet ändras det nu.

Allmännyttiga Jokkmokkshus kommer i fortsättningen att låta sina hyresgäster hyra ut i andra hand under marknaden.

Allmännyttiga Jokkmokkshus kommer i fortsättningen att låta sina hyresgäster hyra ut i andra hand under marknaden.

Foto: Mariann Mannberg

Jokkmokks kommun2019-11-15 10:26

Under Jokkmokks marknad i februari svämmar samhället över sina bräddar med besökare och hela kommunen fylls av övernattande gäster. Alla hotell och stugbyar är i princip fullbokade sedan länge och många hänvisas till att försöka hitta privat boende. 

Norrbottens Media kunde tidigare i veckan berätta att den största hyresvärden Jokkmokkshus, med 562 lägenheter, har som policy att inte tillåta korttidsuthyrning i andra hand av sina lägenheter under just marknaden, en policy som förvånade marknadsgeneralen Birgitta Nilsson och som hon menade kunde utgöra en hämsko på besöksantalet.

Efter att Norrbottens media uppmärksammat situationen har Jokkmokkshus beslutat ändra policyn.

– Vi vill självklart att så många som möjligt ska kunna komma till vår kommun vid de större evenemangen. Vi har därför bestämt oss för att ändra formuleringen på hemsidan och beslutat tillåta korttidsuthyrning vid de större evenemangen i kommunen, säger Jokkmokkshus vd Anki Kvickström.

Enligt Anki Kvickström kom förbudet till före hon själv tillträdde som vd.  

– Vad vi kan tänka oss är anledningen till den skrivningen är att man har velat skydda både hyresgäst och hyresvärd för problem som eventuellt kan uppstå när man hyr ut till obekanta människor.

Jokkmokkshus kommer nu lägga vikt vid att informera om det ansvar som förstahandshyresgästen har om lägenheten upplåts till någon annan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!