De vid det här laget väl omskrivna fåtöljerna med tillhörande bord dök upp vid en kommunal verksamhet i början av förra veckan. Isärskruvade och förpackade i blå plastsäckar. Något svar på var möblerna har stått innan de plötsligt kom fram har vi inte fått. Leveransdatum var enligt fakturan den 18 augusti ifjol. Kommunchefen uppger nu att möblerna förvaras "centralt inom kommunen". Detta i väntan på besked om hur möblerna ska hanteras i den pågående interna utredning som kommunen gör. Möbelbeställningen har fortfarande inte lett fram till någon polisanmälan från kommunens sida.

– Vi väntar på att utredningen ska visa vem som har beställt möblerna och till vilket ställe de beställdes. När det är klart vet vi vilka åtgärder vi behöver vidta.

Men var fanns möblerna fram tills de dök upp i plastsäckar?

– Jag har ingen aning. Jag kan bara konstatera det som ni i media redan har skrivit. Personal vid verksamheten upptäckte säckarna med möbler, mycket mer än så vet inte vi heller.

I samband med publiceringarna om matbeställningen och möblerna har det har framkommit uppgifter om att personer som är anställda vid den berörda förvaltningen ska ha fått sina kontor genomsöka och att kommunens säkerhetsansvarige ska vara underrättad. Men det är inget som kommunchefen vill bekräfta.

– När det händer saker och ting så florerar det en massa rykten, det diskuteras om än det ena och än det andra. Men oavsett om det är kopplat till de här händelserna eller inte kan jag säga att jag varken kan eller får kommentera sådant som rör vår interna säkerhet.