Nästan allt gick fel för de 34 resenärer som skulle flyga med Nextjet från Sundsvall till Göteborg på måndagskvällen. Först var planet försenat i tre timmar – och efter att det hade avgått visade det sig, strax före landning, att destinationen hette Luleå och inte Göteborg.

– All information pekade på att planet skulle till Göteborg, boardingkort och allt. Men precis när vi ska till att landa säger flygvärdinnan att det har blivit ett missförstånd och att vi ska landa i Luleå, berättar Jonny Skott, 53 år från Delsbo utanför Hudiksvall, som var en av resenärerna.

Läs mer: Skulle till Göteborg – hamnade i Luleå

– Alla satt som fågelholkar. Sedan kom kaptenen ut och bad så jättemycket om ursäkt. Men han hade ju sin rutt klar och har inte för vana att fråga folk vart de ska, det är ju klart.

Vad tänkte du när du förstod att ni hamnade fel?

– Bara att skratta åt eländet. Det är inte så jävla mycket att göra.

Planet landade i Luleå vid 21-tiden. Efter en och en halv timme hade alla resenärer tilldelats boende.

– De fixade hotellrum åt allihop. De var lika chockade här när vi brakade in, de var inte alls beredda på att vi skulle komma.

På tisdagsmorgonen fick Jonny Skott beskedet att han har bokats in på ett SAS-plan som ska lyfta från Luleå vid 11-tiden. Då är han framme i Göteborg klockan 14.

Tillsammans med en kompis är han på väg till Underhållsmässan i Göteborg. Nu blir det bara en dag på mässan i stället för två, som planerat.

– Men det går ingen större nöd för oss. Man hör folk här som har missat massa inbokade möten och det var barnfamiljer med som inte hade det så jäkla kul. Vi klarar oss bra. Vi fick bo en natt i Luleå och det är i alla fall inte det sämsta.