Han har kontaktat Bodens kommun men även pratat med Bodenbo om parkeringssituationen utanför hans pizzeria. Boden har i dag ett flertal pizzerior belägna efter Drottninggatan och konkurrensen har hårdnat om kunderna.

– Kundunderlaget har inte ökat utan sjunkit på grund av fler etableringar. Folk startar en rörelse eller företag för man behöver försörja sig och inte gå arbetslös, säger Hasan Delen.

Själv har han drivit sin pizzeria Take-Off i snart 40 år.

Artikelbild

| Hasan Delen framför sin pizzeria där det som oftast är fullt med bilar så hans besökare inte kan parkera.

– Nu sysselsätter den mig och frun så vi kan ta ut lön. Vi kräver inte så mycket. Däremot är det inte bra med parkeringssituationen utanför vår affärsrörelse som har eskalerat sedan Bodenbo avgiftsbelade sina besöksparkeringar på Sveafältet, säger Hasan Delen.

Norrbottens media skrev tidigare att Bodenbo avgiftsbelade sina besöksparkeringar just för att deras hyresgäster stod där med sina bilar istället för att hyra en p-plats. Bodenbo och Bodens kommun slöt nyligen en överenskommelse att lösa p-tillstånd för hemtjänstens bilar som parkerar på besöksparkeringen. Men nu har den så kallade p-svansen som vill stå gratis nått kommunens gatuparkeringar. Efter Drottninggatan är det skyltat med två timmars gratis parkering med p-skiva.

– När Bodenbo började ta betalt för sina besöksparkeringar så ökade trycket på p-platserna utanför pizzerian. Folk står inte bara två timmar utan det finns bilar som står flera dygn och det måste vara folk som bor i området. Det finns i dag ingen kontroll av p-skivor.

När Hasan Delen kom och öppnade pizzerian vid halvelva på tisdagsförmiddagen stod en bilist och sopade av bilen. Delen har öppet sin rörelse varje dag till klockan 21 på kvällen.

Artikelbild

| Inga svar. Hasan delen, säger att han pratat med både Bodenbo och kommunens handläggare utan att få några bra svar.

– Ibland slåss nästan folk om p-platserna. Mina kunder tvingas ibland stå på trottoaren för att kunna hämta sin mat eller parkera 50-60 meter bort. En proppfull parkering hindrar handeln för oss och får våra kunder att åka vidare.

Bodenbos vd Johan Johansson förstår problemet, men hänvisar till att parkeringen utanför Delens företag är kommunal mark.

Artikelbild

| Ingen besöksparkering, utan en flera dygns parkering. " Många bilar har inga p-skivor och det finns heller ingen kontroll från kommunens sida heller", säger pizzerians ägare Hasan Delen.

– Ja, men de som inte kan stå hos oss har säkert flyttat vidare, säger Johansson.

Norrbottens Media har sökt gatuchefen Maria Kristoffersson men hon satt i möte.

– Enda sättet är att protestera. Fast jag ringer får jag inga bra svar. Före kommunen gjorde om Drottninggatan från S 3 och nedåt hade jag fem skyltade p-platser utanför pizzerian. Jag fick ett muntligt löfte att dessa skulle bli kvar. Men lösningen blev istället vanliga p-platser längs hela gatan med p-skiva. Som hyresgästerna nu står på.