Visionen för Kalix, så ser förslagen ut

"Kalix, den lugna, trygga Sverigedrömmen för alla. En attraktiv, jämställd och hållbar kommun." Eller: "Kalix, vår tillväxtkommun. Enkelt och exklusivt." Så ser de föreslagna formuleringarna kring visionen för Kalix ut.

Kommunstyrelsen sade ja till de styrandes förslag för vision 2020.

Kommunstyrelsen sade ja till de styrandes förslag för vision 2020.

Foto: Lotta Nilsson

Kalix kommun2019-11-14 12:24

Politikerna i kommunstyrelsen har haft vision 2020 och målområden på bordet.

De styrande politikernas (S, V, Mp) förslag är visionen "Kalix, den lugna, trygga Sverigedrömmen för alla. En attraktiv, jämställd och hållbar kommun."

Ur beskrivningen: "Kalix är platsen där drömmar blir verklighet. Här är allt möjligt, och alla får utvecklas utifrån sina förutsättningar. Kalix är lugnt, tryggt och välkomnande, här är det enkelt att leva med närhet till natur, kultur och friluftsliv. Besökare möts av öppna, toleranta och nytänkande människor. Här prioriteras det jämställda livet. Utvecklingen ska bedrivas på ett hållbart sätt med influenser från hela världen."

Delar av oppositionen (M, C, L) har förslaget "Kalix, vår tillväxtkommun. Enkelt och exklusivt."

Ur beskrivningen: "Det ska vara enkelt att leva, verka och driva företag i Kalix. Det innebär att vi måste ha god tillgänglighet till vår kommunala service. Det skall vara enkelt att få ta del av välfärden, det skall vara enkelt att med goda kommunikationer ta sig till och från Kalix, det skall vara enkelt att komma in i samhället och gemenskapen. Vi skall värna kommunens kärnverksamhet och vi skall lyfta våra exklusiva värden i marknadsföring och i vårt arbete med att öka inflyttningen i kommunen."

Kommunstyrelsen sade ja till majoritetens förslag,  (M), (C), (L:) och (SD) reserverade sig. Kommunfullmäktige tar slutgiltigt beslut i frågan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!