Backstjärnan: "Var sak har sin tid"

Fredrik Glader var den som hämtade hem Johanna Fällman till Luleå Hockey/MSSK för drygt fyra år sedan. "Fredrik har betytt väldigt mycket för mig personligen", säger Fällman.

Johann Fällman, Luleå Hockey/MSSK.

Johann Fällman, Luleå Hockey/MSSK.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ishockey2019-09-17 15:20

Johanna Fällman och övriga spelartruppen fick beskedet om Fredrik Gladers klubbyte under måndagskvällen.

– Vi hade ett möte under kvällen. Där är klart att det var speciellt, vi har ju känt varandra länge och jobbat väldigt framgångsrikt och nära varandra, säger Johanna Fällman.

Hon fortsätter:

–  Fredrik är ju en person som jag har träffat varje dag i fyra och ett halvt år så det är klart att det var speciellt, men samtidigt så sköttes det ganska professionellt, säger hon.

Beskedet om att Glader lämnar Luleå Hockey/MSSK kommer alltså bara efter att en omgång av SDHL är spelad.

– Det är ju en tråkig och olycklig tajming eftersom vi just dragit igång med säsongen. Samtidigt förstår jag honom som människa, han drivs av nya utmaningar och har en nyfikenhet på att göra nya saker, säger Fällman.

Glader var inne på sin sjunde säsong som tränare för Luleå/MSSK.  Att tränare på elitnivå byter klubb hör inte till ovanligheterna, speciellt inte efter så många år i samma klubb. 

 – Att vara hockeytränare är inget vanligt jobb. Är man så pass sugen på att göra något nytt då kanske man inte är rätt man för posten att träna Luleå Hockey/MSSK, menar Fällman och lägger till:

– Vi önskar honom all lycka med sitt nya uppdrag, inget snack om saken. Även om det känns tråkigt, säger Fällman.

Vad har Glader betytt för dig?

– Fredrik har betytt väldigt mycket för mig personligen vad gäller min karriär. Han är en av de stora anledningarna till att jag bor här i Luleå i dag, det var ju han som tog hit mig för fyra och ett halvt år sedan.

Att Glader har gjort ett stort avtryck för klubben och lagets framgångar finns det inget tvivel om, enligt Fällman.

– Fredrik är en väldigt passionerad person som gjort otroligt mycket för spelarna, för klubben och för laget.

Finns det någon oro i laget nu?

–  Var sak sin tid. Jag är säker på, och tvivlar inte en sekund på att det kommer att bli jättebra. Jag känner absolut ingen oro och vi ser det som en nystart, även fast tajmingen är rätt kass.

Hon utvecklar:

– Vi är en sådan pass stark grupp och vi kommer absolut hantera det bra. Vi har support från föreningen men visst kommer det bli en process så vi måste ha tålamod i laget en tid framöver.

– Men någon oro känner jag inte, snarare en nyfikenhet och motivation, säger Johanna Fällman.

Johanna Fällman, Luleå Hockey/MSSK.
Johanna Fällman, Luleå Hockey/MSSK.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!