Med bara två sekunder kvar av matchen så avancerade Luleås skyttekung Emil Larsson in i anfallszonen och sköt. Bara tiondelar senare så blir han överkörd av Brynäs lagkapten Jacob Blomqvist.

– Jag har egentligen inget att säga om tacklingen. Det är en tackling som förhoppningsvis rätt folk har sett och att det blir konsekvenser efter det, säger Emil Larsson.

I själva matchen blev det ingen åtgärd från domarna, men händelsen anmäldes i efterhand av situationsrummet.

Är det en ful tackling som du ser det?

– Ja, han kommer från blind side så ja den är ful.

Tacklingen granskades under tisdagen av disciplinnämnden och svaret väntades komma efter lunch samma dag.

Tacklingen tar som bilderna visar på såväl Larsson kropp som mot huvudet, men trots det så verkade Larsson ha klarat sig bra.

– Folk ligger kvar till höger och vänster, men sånt håller inte jag på med. Ligger jag kvar så har jag brutit benet eller något liknande, säger Larsson och fortsätter:

– Jag kände direkt att det inte var någon fara så då är det bara att resa sig upp.

I samma situation som Larsson fick tacklingen av Blomqvist så blev Jonathan Granström liggande. På samma bilder som visar tacklingen på Larsson så ser det ut som om att den förre Luleåcentern får Larsson hjälm i ansiktet.

– Jag har ingen aning, men på bilderna ser det ut som om att han också åker in i mig samtidigt. Fast jag har ingen aning om vad som hände med honom, säger Larsson.

Första åttondelsfinalen vanns av Brynäs med 3–2. Nu lovar Larsson att det blir ett helt annat Luleå Hockey som ställer upp för match två som faktiskt också kan innebära tidig semester för laget.

– Det kommer bli en jäkla kamp nere i Gävle. Jag vet att ingen är nöjd med vad vi presterade i första matchen och vi kommer att gå ut med en helt annan inställning imorgon (läs onsdag).

Emil Larsson som har skolats i Brynäs och har också sin pappa som tränare i motståndarlaget erkänner att det är ganska hett på isen.

Var det mycket snack under matchen?

– Det är ju slutspel och snacket hör till. Det är en del av spelet och det är så det ska vara.

Får du höra lite extra med tanke på din bakgrund?

– Det får jag absolut. Jag har hört samma sak ända sedan jag var 15 år och jag lägger ingen energi på det. De som kommer med sånt snack nu har ju bara dålig fantasi.

Vi återkommer med besked när disciplinnämnden har tagit sitt beslut.