Med några sekunder kvar av första åttondelsmatchen mellan Luleå Hockey och Brynäs blev Luleåforwarden Emil Larsson tacklad av Jacob Blomqvist.

Situationsrummet valde att anmäla händelsen för huvudtackling och under tisdagen kom disciplinnämnden med beslutet att Blomqvist frias.

– Jättekonstigt. Jag har sett andra tacklingar som har fått betydligt hårdare straff. För mig är det en jättefeg och ful tackling från blindside som kan gå jätteilla för Emil, säger Henrik Stridh och fortsätter:

– Emils räddning är att Brynässpelaren (Jonathan Granström) bakom tar den största delen av kraften, men det ska inte fria eller fälla något. Han går inte in för att vinna pucken och han kommer från sidan där Emil inte kan försvara sig. Uppsåtet är att skada och då ska man stängas av, men disciplinnämnden tyckte något annat.

Larsson ligger inte kvar på isen utan tar sig ganska snabbt upp på benen efter tacklingen, tror du det påverkar domen?

– Det är totalt oväsentligt. Man är snett ute om man ska behöva ligga kvar för att spelaren ska bli fälld. Vi är inte ute efter avstängningar, men man vill få bort sådana fula tacklingar från hockeyn. Då måste man få ett straff.

Det pågår en diskussion om att fula tacklingar är mer tillåtet under slutspel, vad tycker du?

– Jag vet inte hur de resonerar. Jag ser gärna att det blir tuffare spel, det är helt okej, men det där är fegt. Riktigt fegt. Då ska man bli avstängd i min värld.