Kontraktet som Luleå Hockey har skrivit med Per Ledin sträcker sig säsongen ut.

– Det blev ganska snabba ryck i gårkväll. Man måste väva in att Gustav Rydahl haft önskemål i ungefär två veckor att få lämna oss och hitta istid någon annanstans. Vi har sagt att vi måste ha 14 forwards och vi har känt att vi inte egentligen velat släppa Rydahl. Men när det blev att Per Ledin lämnade Karlskrona fick vi frågan om vi kunde ta emot honom, och då såg vi möjligheten att låta Rydahl lämna, säger Luleå Hockeys general manager Stefan "Skuggan" Nilsson och fortsätter:

– Vi hade velat ha kvar honom (Gustav Rydahl) då vi tycker att han har gjort ett bra jobb under säsongen, men han har själv känt att han har fått allt spela mindre och hamnat på läktaren sista matcherna. Vi gick han till mötes och tog istället in Per Ledin.

Artikelbild

| Per Ledin.

Luleå Hockey har senaste tiden imponerat och innan OS-uppehållet besegrade man bottenlaget Örebro med klara 5–0 på bortaplan.

Stefan "Skuggan" Nilsson menar att Per Ledin går in som extraforward – och att han kommer behöva bevisa sig för att få sin istid.

– Han kommer in på de premisserna. Vi har ett fungerade lag nu med fyra kedjor som vi tycker har gjort det väldigt bra så Per Ledin går in i den positionen att han är extraforward. Han ska tillföra energi och det han är duktig på träningarna, sen får vi se hur mycket istid det blir. Det hänger ju på vad laget presterar, och självklart vad han själv presterar. Initialt så går han inte in direkt i en kedja, det gör han inte.

Är det hans energi som ni hoppas kunna dra nytta av?

– Många av oss som är i klubben vet ju vem Per Ledin är, och vad han kan ge till gruppen. Flera av spelarna har ju haft med Ledin att göra så i sig är det ingen supernyhet för oss. Vi vet att han kommer komma hit och leverera varje dag både på träning och i gymmet. Sen får vi se hur mycket speltid det blir på matcherna.

Efter det här förändringarna i truppen. Kan du garantera att det nu är färdigvärvat?

– (Skratt) Man ska inte gå in och lova för mycket. Men just nu har vi ingenting som vi behöver jobba med.

Sista dagen för övergångar är torsdag 15 februari.