AIF upp i serieledning – körde över Kalix

Kiruna AIF åkte ner till Kalix och körde över hemmalaget och vann med klara 6–3. Segern innebär att AIF går upp i serieledning i hockeyettans fortsättningsserie med två matcher färre spelade än serietvåan Örnsköldsvik.

Kiruna AIF gick i och med segern upp i toppen av tabellen.

Ishockey2020-01-22 21:14

Serietrean i hockeyettans fortsättningsserie Kalix tog emot serietvåan Kiruna AIF under onsdagskvällen. Viktiga poäng stod på spel i jakten på serieledaren Örnsköldsvik.

Det var gästande Kiruna AIF som inledde bäst och kunde också ta ledningen i den första perioden genom Oscar Haaraoja. AIF fortsatte att trumma på i den första perioden och vann skottstatistiken med klara 12–5. Men ledningen efter den första akten var alltjämt med uddamålet.

I den andra perioden spelade Kalix upp sig i sin jakt på kvittering. Man skapade de mesta chanserna och vann skotten med 15–8 men det var gästerna som gjorde målet.

Innan halva matchen var spelad var ställningen 0–3 efter AIF-mål av Mikko Kumin och Viktor Lund. Men Filip Lindbäck gav Kalix ett visst hopp efter sin reducering till 1–3. Men Kalixglädjen blev kortvarig, AIF:s Jacob Hansson satte dit 1–4 21 sekunder senare.

När sedan Kiruna AIF:s lagkapten Alexander Selin gjorde 1–5 i inledningen av den tredje perioden var matchen avgjord.

I och med segern passerade Kiruna AIF Örnsköldsvik i tabellen och gick upp i serietopp. Det trots att man har två matcher färre spelade än ångermanlänningarna.

Kalix tröstmålade genom Nicholas Nuuttila innan AIF:s Jacob Hansson gjorde sitt andra mål för kvällen. Jesper Juntto snyggade till siffrorna för Kalix till slutresultatet 3–6.

Härnäst väntar just ett möte mellan Kiruna AIF och Örnsköldsvik. Nu på söndag möts lagen i en tidig seriefinal i Lombia där AIF kan skapa sig ett riktigt bra läge och göra ett miniryck vid eventuell seger.

Matchfakta

Kalix HC-Kiruna AIF 3–6

Första perioden: 0–1 (08:10) Oscar Haaraoja (Alex Durhan-Unga, William Strömbäck)

Andra perioden: 0–2 (25:33) Mikko Kumin (Viktor Lund, Viktor Mikko), 0–3 (29:41)Viktor Lund (Viktor Mikko, Jacob Hansson, 1–3 (33:23) Filip Lindbäck (William Halldén, Johan Pettersson), 1–4 (33:44) Jacob Hansson (Kyle Brothers, Linus Rosdahl)

Tredje perioden: 1–5 (43:58) Alexander Selin, 2–6 (58:20) Jacob Hansson, 3–6 (58:56) Jesper Juntto (Caleb Eefting, William Halldén)