Direkt efter den sista matchen av vårsäsongen meddelade Emelie Helmvall att hon lämnar Assi. Redan då var siktet inställt på en norsk klubb men vilken klubb den målfarliga yttermittfältaren skulle hamna i var oklart.

Men nu är det klart.

Elmvall har skrivit kontrakt med FL Fart som spelar i den norska Toppligan.

Artikelbild

| Emelie Helmvall.

– Ja, jag bor i Hamar nu. Känslan är väldigt bra, jag trivs otroligt bra här och har börjat komma på plats, säger Helmvall.

Helmvall har befunnit sig i Hamar i nästan tre veckor och tränat med laget. Och nu är även kontraktet påskrivet.

Hon har hunnit spela en träningsmatch och på lördag startar serien om igen med en hemmamatch mot Stabæk. 26-åriga ytterforwarden ser det som goda chanser att hon kan ta en plats i startelvan direkt.

– Det är hård konkurrens men det är absolut möjligt och jag jobbar hårt för det, säger hon.

Artikelbild

| Emelie Helmvall fick måljubla i debuten i sin nya norska klubb.

Hon fortsätter:

– Men jag har fått lägga två veckor på att komma in i det högre tempot men nu känner jag att det börjat gå riktigt bra.

Kan du beskriva skillnaden jämfört med Assi?

– Allt skiljer sig men framförallt är det tempot. Sedan är det kvalité i allt vi gör så det gäller att steppa upp, vi har ju betydligt fler träningspass, säger hon.

Den norska klubben kör ofta två träningspass om dagen, så tid till arbete på sidan om finns inte för Helmvall.

– Jag är här enbart för att spela fotboll.

Heltidsproffs alltså?

– Ja, det känns jättebra. Det är en dröm som jag har haft och just det här med att få tid och möjlighet att träna mer, säger Helmvall.

FL Fart befinner sig i en prekär situation efter våromgången. Laget placerar sig näst sist i tabellen och föreningen har valt att ta in en ny tränare inför hösten i Leif Jostein Nordli.

– Vi kommer spela på ett lite annorlunda sätt nu men det är svårt för mig att jämföra eftersom jag inte varit med under våren.

Vägen från Assi till FL Fart gick via Helmvalls agent. Redan efter förra säsongen var det tal om att 26-åringen var på väg bort från Assi.

– Fart tog kontakt och sedan tog det ett tag att fundera med sedan tog jag ett spontant och snabbt beslut att hoppa på det här. Det är spännande och en stor utmaning på många sätt, säger Helmvall och tillägger:

– Jag kände mig redo och har velat det här länge.

Lever du fotbollsdrömmen?

– Ja, för mig är det så, det är riktigt kul faktiskt, säger Emelie Helmvall, Norrbottens senaste utlandsproffs.