En femetta av Kalix - slog AIF i derbyt

Kalix HC var obesegrade i hemmahallen inför mötet med Kiruna AIF. Man är fortsatt obesegrade hemma då länsderbyt slutade med en klar 5-1-seger.

Kalix HC vann matchen mot Kiruna AIF med klara.....

Ishockey2019-10-16 21:13

Länsderbyt i Kalix spelades mellan två lag som hemskt gärna ville ha med sig alla tre poäng från matchen. Hemmalaget Kalix fram till onsdagens match var obesegrade hemma (två segrar) och Kiruna AIF som har startat säsongen svagare än vad många har väntat sig.

Inledningen på matchen bjöd på ganska slarvigt spel, men efter drygt sex minuter så stod John Hansson parkerad på kontoret och tog vara på en retur och petade in 1–0.

Efter det ledningsmålet så styrde Kalix spelet, men Kiruna AIF var hela tiden farliga i sina omställningar. I slutet av period så bjöd John Hansson på en repris då han tog hand–  om returen efter ett skott av William Juntto.

– Det verkar som om att jag måste ha öppet mål för att göra mål, säger Hansson som inför matchen bara hade gjort ett enda mål.

I andra perioden så var det spelmässigt jämnare och under den andra halvan av perioden var det gästerna som skapade mest. Reduceringen kom också inte helt oväntat på en snabb spelvändning där lagkapten Viktor Mikko var sist på pucken.

Men bara 23 sekunder senare så utökade Kalix till 3–1 via ett mål av Artyom Rasulov.

I sista perioden så var det stor hemmadominans och 5–1 speglade matchen väl.

Matchfakta

Kalix HC–Kiruna AIF 5–1

Målen: 1–0 (06:09) John Hansson (Medhus, Juntto), 2–0 (17:42) Hansson (Juntto, Pettersson), 2–1 (35:37) Viktor Mikko (Lund, Selin), 3–1 (36:00) Artyom Rasulov (Fellgård), 4–1 (41:56) Mattias Tellström (Nuutila), 5–1 (50:45)Jacob Lindvall (Lindbäck, Eefting).