Maria Felixova är Luleå Baskets senaste nyförvärv.

Den 27-årige centern spelar med det slovakiska landslaget och kommer närmast från tjeckiska BLK Slavia Praha där hon snittade 9,9 poäng och 7,1 returer per match, samt sköt 51 procent på tvårona och 27 procent på treorna. Felixova har spelat i Prag i två säsonger och var dessförinnan i den slovakiska högstaligan. I fjol slutade laget femma i grundserien och åkte ut i kvartsfinal mot Sokol HK.

– I Maria får vi en flexibel center som förutom poäng och returer även kan passa och skjuta treor. Det ger oss en mångsidighet i det offensiva spelet och gör oss svårare att läsa. Vi hoppas att Maria ska utvecklas ytterligare hos oss, säger klubbdirektören Christer Sehlin i ett pressmeddelande.

Maria Felixova:

– När min agent sa att det fanns en möjlighet att spela i Luleå blev jag väldigt upprymd. Möjligheten att spela med de svenska mästarna är en stor utmaning för mig och jag ser verkligen fram emot kommande säsong. Jag har bara hört bra saker om Luleå, deras professionalitet, lagkemi och underbara fans. Jag tror att jag kan hjälpa att skapa en stark grupp, för jag älskar att vinna matcher. Jag vet att jag hamnat på rätt ställe.