Den landslagsmeriterade 27-åriga centern har enligt honom många kvaliteter.

– Vi har gillat det vi sett av henne. Hon kan försvara sig mot stora forwards. Hon kan också skjuta utifrån. Sedan kan hon passa. Hon rör sig även bra utan boll. Jag har också fått ett bra intryck av henne när vi pratats vid, säger David Visscher.

Luleå Basket får också något man saknat sedan man tappade Jennifer Hamson. Längd (Maria Felixova är 191 centimeter långt). Vilket är viktigt om man ska kunna matcha rivalen A3 Baskets 197 centimeter långa tyska Lisa Koop.

– Vi har förstås deras lag i bakhuvudet när vi bygger vårt, även om vi försöker skapa något eget. Men det behövs längd i europaspelet också, för många av centrarna vi möter där är stora. Vi tittar förstås inte bara på deras längd, men vi måste få in någon lång spelare till, säger David Visscher.

Luleå Basket har i och med värvningen av Maria Felixova sju spelare under kontrakt.

– Det är alltid ett visst mått av chansning när man värvar en spelare. Men vi har varit noggranna och jag gillar de vi har tagit in så här långt. Fast vi är långt ifrån färdiga. Vi ska ha in fem eller sex spelare till. Och vi är skapligt nära ytterligare en. Det känns som att det bara några dagar bort, säger David Visscher.