Kalix kan missa allettan: "Fortfarande chans"

Kalix HC får det tufft att nå Allettan efter förlusten mot Östersund. Samtidigt vann Kiruna IF som därmed har fem poäng mer. ”Vi har fortfarande chansen”, säger Kalix tvåmålsskytt William Juntto.

William Juntto och hans Kalix HC kan missa allettan.

Ishockey2019-11-24 18:59

Det var ingen tvekan om vilket av lagen som behövde poängen bäst. Östersund som får betraktas som klar för Allettan mötte ett Kalix HC som verkligen satte högsta fart från början.

Kalix var mera desperata och surrade runt Östersundskassen mest hela första perioden. De vann även mycket puck tack vare intensiteten och aggressiviteten, inte minst i anfallszon.

Och det var på ett sådant hårt jobb som ledningsmålet kom efter 3.32. William Juntto stal pucken och via en lång dragning framför målvakten lade han in den.

Men det kunde ha varit mycket mera för hemmalaget efter en period.

– Vi började bra och dominerade. Synd vi inte gör fler mål i första perioden, säger William Juntto.

Östersund hade en farlighet och det var i powerplay genom ett skott i ribbans underkant.

I andra periodens början kom 1-1 efter att Östersund tagit tag i spelet.

Men därefter fick Kalix energi igen och pressade Östersund i egen zon.

Men målen gjorde Östersund.

1-2 och 1-3 i mitten av perioden kom inom loppet av 50 sekunder.

– Vi tappade lite i andra. Men sedan tycker jag att vi kommer igen och gör många bra saker, säger William Juntto.

Kalix tog timeout i ett försök att komma tillbaka.

Och det gjorde de, mycket tack vare William Juntto, som reducerade i powerplay och sedan passade till Filip Lindbäck som kvitterade till 3-3.

Kalix fick även ett gyllene tillfälle att ta ledningen i inledningen av tredje perioden när Erik Näslund i Östersund åkte ut två plus två minuter redan efter 14 sekunder.

Men det är Östersund som gör 3-4 och sedan 3-5 i powerplay när Kalix dragit på sig alltför många utvisningar i slutet av matchen.

– Det håller inte att ta utvisningar. Det utnyttjar så här pass bra lag, säger Juntto.

– Framför allt är det första hälften av andra perioden som fäller oss. Dessutom har vi inte tur med domsluten, säger Kalixtränaren Petter Christoffersson.

Dubbelt illa var det för Kalix att Kiruna IF samtidigt vann mot SK Lejon. Nu skiljer fem poäng med tre matcher kvar medans Kiruna IF har fyra matcher. Kiruna AIF är även med i racet med en poäng mer än Kalix och tre matcher kvar.

– Nu har vi gjort två bra matcher där vi hade kunnat leda med flera mål efter en period, säger Kalixtränaren och suckar.