3.08,74 minuter. Det tog det henne att stöka av de 1 250 meterna i sprintkvalet. Vad det betyder mer än en plats i kvartsfinalen återstår att se.

I det mentala spelet var det hur som helst en vink till Maiken Caspersen Falla, norskan och den svåraste konkurrenten i världscupen i vinter.

Förmodligen är det också de två som gör upp om guldet senare.

Caspersen Falla var 0,39 sekunder bakom Nilsson, som jagar revansch för den snöpliga missen på VM i fjol. Då föll Nilsson i semifinalen och slogs ut.

Det är egentligen samma läge som inför förra årets VM-sprint.

– Hon brukar inte fundera så mycket på de där sakerna. Hon brukar fokusera på här och nu och på prestationen. Sedan får vi hoppas att hon åker så fort att det räcker till den målsättningen som hon har, säger damtränaren Johan Granath.

Stina Nilsson valde att åka i den första av de fem kvartsfinalerna, där hon bland annat ställs mot den finländska kvaltrean Krista Pärmäkoski.

Samtliga svenskor fanns bland de 30 åkare som tog sig vidare från kvalet. Hanna Falk var 3,8 sekunder bakom Nilsson på fjärde plats, Ida Ingemarsdotter slutade åtta (7,32 efter Nilsson) och Anna Dyvik 14:e (9,25).

Falk har Jessica Diggins, USA, som främsta konkurrent i sin kvartsfinal. Ingemarsdotter får en på papperet tuff kvartsfinal där hon möter Falla och slovenska Katja Visnar, femma i kvalet. (Pyeongchang, TT:s utsände)