Öppningen av vintern 2018 har varit långt ifrån normal för sportchefen Strandh och de andra i och kring Piteå IF:s allsvenska damlag. Tränaren Stellan Carlsson tvingades ta en time out på grund av sjukdom i familjen, Elin Bragnum bröt fotleden och Faith Ikidi handleden i samband med träningspass. Dessutom hamnade också Madelen Janogy på operationsbordet, meniskskadad. Till avdelningen tapp och frånvaro adderades dessutom lagkaptenen Josefin Johansson och nu senast Stellan Carlssons assisterande Jonas Edholm.

– Det viktigaste för oss är att allt blir så bra som möjligt för individerna. Fotbollen är en bisak i det sammanhanget. Vi gläds alla åt att Josefin ska bli mamma och lider med Jonas som insjuknat, kommenterar Strandh.

Tidigare Assitränaren Fredrik Söderholm, som anställdes i samband med Stellan Carlssons periodiska frånvaro, får nu Josefin Johansson vid sin sida så länge hon kan vara med under sin process.

Artikelbild

| Trion. Tre vise män på Piteås bänk. Tränarna Stellan Carlsson, Fredrik Söderholm och Jonas Edholm.

– En bra lösning som blev klar tisdag förmiddag, berättar Leif.

I söndags åkte Piteå ur Svenska Cupen efter 1-1 i Arcushallen mot Djurgården. Gästerna kvitterade i matchens absolut sista sekund på praktnick efter hörna. Detta i fjärde stopptidsminuten när domaren annonserat två.

– Det var surt att missa semifinalen på det målet, men nu ser vi framåt, jobbar hårt och gör det bästa av situationen, avslutar Leif Strandh.