Minst en poäng behövs. Annars är Boden Handboll inte längre ett handbollslag i SHE.

En anledning att få hög puls? Inte enligt sportchefen.

– Jag är inte så nervös över situationen. Vi är ju där vi är och det enda som kan hända nu är att det uppstår glädje. Att vi gör en prestation som innebär att vi kommer kvala och då är alla nöjda och glada. Sen finns det säkert många anledningar till att vi är där vi är, säger Mikael "Groja" Carlsson.

Artikelbild

| Boden Handbolls sportchef Mikael "Groja" Carlsson.

Någon anledning som du känner har gjort att ni hamnat där?

– Vi har inte haft den bredaste truppen nu när fått en del skador. Och självklart hade vi haft en bredare trupp om vi haft resurser till det. Men allt är ekonomisk fråga.

Inför den avgörande matchen har alla Bodenspelare varit i träning under veckan.

En faktor som gör att sportchefen känner sig något tryggare.

Artikelbild

– Jag skulle inte vilja spela i Kristianstad och veta att om Boden vinner så måste vi slå Sävehof på bortaplan. Så jag ser mer positivt på vår egen möjlighet. Att vi har chansen och möjligheten.

Du lägger pressen på dem då?

Artikelbild

– Det är ju så att de vet att vi har mycket folk här på matcherna och att vi är hemmastarka. Samtidigt har inte Heid så mycket att spela för om inte Kristianstad vinner. Då har vi en möjlighet och tar vi den så är det jobbigt för dem. Sen har de också en chans. Absolut.

Och till den avgörande matchen hoppas man få ännu bättre tryck än vanligt då man har fri entré.

– Vi vill ha en fullsatt arena. För att alla ska kunna stötta oss utan att känna att det är en ekonomisk fråga utan alla ska kunna vara på plats. Och alla de fans som kommer hit kommer att vara våran åttonde spelare. Det stödet kan vara det som fäller avgörandet i den här tuffa matchen.

Men det är inte säkert publiken lockas av erbjudandet då även Boden Hockey har en kvalmatch i jakten upp till allsvenskan – på exakt samma klockslag.

– Nu är det en idrottskrock här i Boden men i en stad 28 000 invånare och där ingen av våra arenor tar mer än 2000 personer så borde det finnas en möjlighet att fylla båda. Jag tror inte det är samma publik som vi slåss om heller.

Tror du det påverkar några alls?

– Självklart kommer några välja hockeyn och några handbollen men jag tror inte det är någon stor del. Det kommer kanske påverka några hundra åt något håll men inte mer.

NSD och Kuriren livesänder matchen. Du som är prenumerant kan se den gratis. Är du inte det i dag kan du testa vår nyhetstjänst för 49 kronor den första månaden.