Weichselbraun: "Det finns en enorm vilja"

Boden Handboll var nära en bragdvändning i premiären. Men slutet blev brutalt för norrbottningarna som inte fick med sig någon poäng.

Här skjuter Önnereds Maja Eriksson det avgörande målet i slutsekunderna av premiärmatchen mot Boden Handboll.

Handboll2019-09-16 21:12

Här är Sportens Johan Weichselbrauns tankar om Boden premiär.

Topp tre i Boden Handboll

1. Emmy Nordmark

Sju mål totalt och still going strong. Verkar trivas med det nya snabbare spelet. Brände en straff i slutskedet som blev väldigt kostsam.

2. Virginia Robles Fernandez

Riktigt bra i första halvlek när hon tog nio av totalt tjugo skott. Det blev elva räddningar totalt i matchen.

3. Faith Eriksson

Har tagit stora kliv den här säsongen och gjorde tre mål från sin högerkant. Stängde även till bra på sin kant i försvaret.

Tre saker vi lärde oss:

1. Boden är bättre än i fjol.

Det är ett rappare och snabbare Boden som går in i den här säsongen. I fjol blev det en klar förlust mot Önnered, men nu var man sekunder från att sno med sig en pinne mot ett meriterat hemmalag.

2. Imponerande upphämtning.

När Önnered gjorde 25–22 med mindre än fem minuter kvar skrev jag i liverapporteringen att Boden kommer att förlora den här matchen. Det gjorde man visserligen också, men sättet man knöt näven på när man hämtade in underläget var riktigt imponerande. Det finns en enorm vilja i det här laget.

3. Handboll är en sport med små marginaler.

I handboll kan verkligen det mesta hända och det är på ett sätt tjusningen med den sporten. Den här gången grinade oturen Boden i ansiktet, men nästa gång har man förhoppningsvis marginalerna med sig.